Loading...
Producten met hun toepassingen

Anhydriet gietvloeren

Anhydriet gietvloermortel is energie besparend

Direct op de draagvloer, zwevend op een isolatielaag of als basis voor vloerverwarming; het zijn slechts enkele toepassingen van de calciumsulfaat gebonden gietvloer.

Bij toepassing van een warmtepomp en vloerverwarming kunt u tot 9% besparen op uw energie. 

Verlaging energiekosten >>

Arbo innovaties zijn onze passie!

Werken met een anhydrietvloer spaart de gezondheid van de vloerenlegger. Het zware lichamelijke werk, nodig voor het aanbrengen van zandcement smeer dekvloeren, is door het gieten verleden tijd. De rug, armen en knieën van uw mensen worden gespaard. Een zeer belangrijke reden hiervoor is de arbeidsvriendelijke verwerking van de gietvloer. In tegenstelling tot een smeervloer is de werkhouding bij het aanbrengen van een gietvloer aanzienlijk ergonomisch. Het verlicht de lichamelijke arbeid aanzienlijk. Het gevolg hiervan is een sterke daling van het ziekteverzuim en vermindering van de WAO-instroom.

Een schone klus

Met de inzet van een aanhanger pomp en slangen komt de gietmortel direct op de vloer zonder rest gietspecie.

Aandacht punt bij anhydrietspecie

Anhydriet gietmortel is niet geschikt voor blijvend natte toepassingen. In overleg met uw tegellijm leverancier kan hiervoor een advies gemaakt worden. Tevens dient lijm en egaline afgestemd te worden op deze vloeren. Zorg de eerste 48 uur voor een gesloten ruimte met een minimale luchtvochtigheid van 80%. Voor directe instraling van zonlicht en voorkom tocht. Dit kan leiden tot scheurvorming of ongelijkmatige droging van uw vloer. Droogtijd richtlijn onder normale condities ca 1 cm per week.

Leveringsgebied

De anhydriet gietvloermortel wordt in de provincie Groningen en Drenthe geleverd. Erkende vloerenbedrijven verwerken deze specie en zorgen dat deze een deklaag vormt op diverse ondergronden. Naast de traditionele zandcement smeervloer zijn de gietvloeren bezig aan een sterke opmars.

Eigenschappen anhydriet gietmortel

Daarnaast zorgen de gegarandeerde sterkte-eigenschappen (CA16 t/m CA35, allen geleverd onder productcertificaat) van de hoogwaardige anhydriet gietmortel voor een optimale betrouwbaarheid van de draagvloer. Mede dankzij de uitgekiende receptuur en de zelf verdichtende eigenschappen heeft de gietvloer een constant hoge kwaliteit en is daardoor niet afhankelijk van zware handmatige verdichting. De gietvloer is ook ideaal bij zwevende dekvloeren, die sinds de aanscherping van de geluidsnorm vaak worden toegepast. Zwevende dekvloeren worden veelvuldig gecombineerd met vloerverwarming. Op de verende ondergrond laat de gietvloer zich moeiteloos verwerken en zorgt ze voor een perfecte omhulling van de leidingen. Dit, in combinatie met de hoge buigtreksterkte van 5 tot 8 MPa zorgt ervoor dat de anhydriet gietvloer de ideale comfortvloer is in de woning- en utiliteitsbouw.

Kwaliteit

De basis voor alle verwerkingsvoorschriften die betrekking hebben op de anhydriet dekvloer, is terug te vinden in de NEN 13813 en CUR aanbeveling 107. Anhydriet dekvloeren mogen de eerste 48 uur niet belast worden. Als de vloer droogt kan er een lichte vlieshuid op de vloer ontstaan, deze zal er in de afbouwfase grotendeels afgelopen worden, indien dit onvoldoende gebeurt is dan dient de vloer licht opgeschuurd te worden conform de eisen van de applicateur die de eindvloer aanbrengt. 

De anhydrietspecie wordt geleverd met de volgende eigenschappen:

CAC16F4
CAC20F5
CAC25F6
CAC30F7
CAC35F7